Keresés a blogban

2011. október 24., hétfő

Sonkás-hagymás muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg nyers sonka
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 3 teáskanál sütőpor
  • pirospaprika
  • őrölt feketebors

Elkészítés: 
  1. A sonkát és a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és a zúzott fokhagymát.
  3. Egy tálban összekeverjük a lisztet, majd a sütőporral, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  4. Egy másik tálban felverjük a tojást és kikeverjük az olajjal, majd a tejjel.
  5. Hozzáöntjük a lisztes, valamint a sonkás keveréket, s könnyedén összedolgozzuk az egészet.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  7. Egy nagyobb tepsibe/zsírfogó tálcára/muffinsütő tepsibe papír muffin formákat rakosgatunk. A tésztát a formákba kanalazgatjuk (kb. egy nagyon megtermett evőkanállal kerüljön mindegyikbe).
  8. Tetejüket megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
  9. A tepsit betoljuk a sütőbe, s alsó-felső sütési fokozaton kb. fél óráig, még inkább tűpróbáig sütjük.
  10. Miután megsült, 5-10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és még melegen tálaljuk. Kb. 20 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése