Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg nyers sonka
- 1 tojás
- 1 dl olaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 3 teáskanál sütőpor
- pirospaprika
- őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
- A sonkát és a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és a zúzott fokhagymát.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, majd a sütőporral, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
- Egy másik tálban felverjük a tojást és kikeverjük az olajjal, majd a tejjel.
- Hozzáöntjük a lisztes, valamint a sonkás keveréket, s könnyedén összedolgozzuk az egészet.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Egy nagyobb tepsibe/zsírfogó tálcára/muffinsütő tepsibe papír muffin formákat rakosgatunk. A tésztát a formákba kanalazgatjuk (kb. egy nagyon megtermett evőkanállal kerüljön mindegyikbe).
- Tetejüket megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
- A tepsit betoljuk a sütőbe, s alsó-felső sütési fokozaton kb. fél óráig, még inkább tűpróbáig sütjük.
- Miután megsült, 5-10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és még melegen tálaljuk. Kb. 20 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése