Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 sütőtök (max. 1 kg-os)
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk őrölt gyömbér
- 3-4 dl zöldség alaplé
- curry
- kevés fehér bors
- só
- 3 ek méz
- A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, a meghámozott sütőtököt felkockázzuk.
- A hagymát felaprítjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Beleszórjuk a felcsíkozott csirkemellet. Amikor már megfehéredett kissé, rászórjuk a curryt és pirítgatjuk vele.
- Most jöhet a só, a fehér bors, a gyömbérpor és a szerecsendió.
- Felöntjük a levessel és jöhetnek bele a sütőtök darabkák. Így aztán kis lángon főhet 20-25 percet. Húsz perc után lehet ellenőrizni: ha a sütőtök már puha, akkor kész. (Ha túl sok a leve, akkor a fedőt le kell venni, hogy kicsit elfőjön belőle.)
- A végén rácsorgatjuk a 3 ek mézet, azzal még összerotyogtatjuk és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése