Hozzávalók:
- Kb. 1 kg-os sütőtök
- 500 g Troffiette, vagy más rövid tészta
- 10 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 ek. olívaolaj
- 10 dkg vaj
- friss zsálya ( 3-4 levél )
- só
- bors
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozzuk, feldaraboljuk.
- Vajon (sok vajon) megpirítunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát.
- A fokhagymás vajban puhára pároljuk a sütőtököt, majd botmixerrel pürésítjük.
- Az így kapott pürét tejszín hozzáadása után kissé besűrítjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd frissen aprított zsályát keverünk hozzá.
- Kevés olívolajon ropogósra sütünk Serrano sonka szeletekből szabdalt csíkokat, majd papírtörlőn leitatjuk róluk a zsírt.
- A közben megfőzött tésztát összeforgatjuk a sütőtökös- tejszínes- zsályás szósszal.
- Azonnali tálalás után a tésztát megszórjuk a ropogós sonka darabkákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése