Keresés a blogban

2012. március 26., hétfő

Cigányvajda kedvence recept

Hozzávalók:
1 kg darált hús (marha és disznó vegyesen) 
4 nagyobb burgonya 
4 sárgarépa 
2 fej vöröshagyma 
9 kanál liszt 
1 zacskó sütőpor 
1/2 kavéscsésze víz 
2 kávéscsésze olaj 
só 
bors 
ételízesítő 
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, jól összekeverjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, de legjobb egész éjjel állni hagyni, mert így jobban összeérnek az ízek. Másnap nedves kézzel hamburger nagyságú szeleteket formálunk belőle, és szép pirosra sütjük. Rendkívül kiadós, és hidegen is nagyon finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése