Keresés a blogban

2011. október 24., hétfő

Kolbászos-sajtos muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • fél tk szódabikarbóna
  • 2 és fél tk sütőpor
  • 1 mk só
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 késhegynyi bors
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1,5 dl tej

Elkészítés: 
  1. A muffinformát kivajazzuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra, hőlégkeverésesnél 160°C-ra.
  3. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk.
  4. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kolbászt és a sajtot.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet meg az olajat.
  6. Ezt a lisztes keverékhez öntjük, és gyorsan összekeverjük.
  7. A muffinformákba töltjük (amiket akár ki is lisztezhetünk, hogy biztosan kijöjjenek majd a megsült muffinok).
  8. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. A sütőből kivéve még 5 percig a formában pihentetjük, közben sajtot reszelhetünk rá, de ez el is maradhat.
  10. A formából kiemeljük, kicsit hagyjuk hűlni, és már langyosan ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése