Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél tk szódabikarbóna
- 2 és fél tk sütőpor
- 1 mk só
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 1 késhegynyi bors
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 1,5 dl tej
Elkészítés:
- A muffinformát kivajazzuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
- A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra, hőlégkeverésesnél 160°C-ra.
- A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kolbászt és a sajtot.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet meg az olajat.
- Ezt a lisztes keverékhez öntjük, és gyorsan összekeverjük.
- A muffinformákba töltjük (amiket akár ki is lisztezhetünk, hogy biztosan kijöjjenek majd a megsült muffinok).
- 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
- A sütőből kivéve még 5 percig a formában pihentetjük, közben sajtot reszelhetünk rá, de ez el is maradhat.
- A formából kiemeljük, kicsit hagyjuk hűlni, és már langyosan ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése