Hozzávalók:
1,5 liter házi tej
1,5 bögre búzadara
1,5 bögre cukor
1 citrom héja
2 cs vaníliás cukor
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet 1-2 nappal előtte meg kell altatni. Az aludt tejbe beleteszem a cukrot, vaníliás cukrot, a búzadarát és a citrom héját és folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. A tejbegríztől sűrűbbre kell főzni. Ha kész hagyjuk kihűlni, ha langyos kanállal gombócokat formálunk és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral meghintve vagy cukros tejföllel leöntve tálaljuk.
1,5 liter házi tej
1,5 bögre búzadara
1,5 bögre cukor
1 citrom héja
2 cs vaníliás cukor
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet 1-2 nappal előtte meg kell altatni. Az aludt tejbe beleteszem a cukrot, vaníliás cukrot, a búzadarát és a citrom héját és folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. A tejbegríztől sűrűbbre kell főzni. Ha kész hagyjuk kihűlni, ha langyos kanállal gombócokat formálunk és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral meghintve vagy cukros tejföllel leöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése