Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg vöröshagyma
- 15 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk só
- 1,75 dl tej
- 10 dkg feta sajt
- 2 db tojás
- 4 ek sűrített paradicsom
- 4 ek magozott olajbogyó
- 2 dkg vaj vagy margarin a tepsit kikenéséhez
Elkészítés:
- A hagymát, a fokhagymát, meg a paprikát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk. Közepes lángon, az olajon kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük, a muffintepsit kikenjük a vajjal vagy margarinnal. A liszteket összekeverjük a sütőporral, meg a sóval. A kihűlt zöldségekhez (amit beleöntöttünk egy tálba) hozzáadjuk a tejet, tojásokat és a sűrített paradicsomot, összekeverjük.
- A nedves hozzávalókat beleöntjük a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, és a kockára vágott feta sajtot, meg olívabogyót óvatosan beleforgatjuk.
- Belekanalazzuk a muffintepsibe, és megsütjük, vagy amíg egy kicsit megpirul. Hagyjuk hűlni a tepsiben 5 percig, majd tortarácsra kiszedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése