Keresés a blogban

2011. október 24., hétfő

Görög pizza muffin

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk só
  • 1,75 dl tej
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 db tojás
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 4 ek magozott olajbogyó
  • 2 dkg vaj vagy margarin a tepsit kikenéséhez

Elkészítés: 

  1. A hagymát, a fokhagymát, meg a paprikát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk. Közepes lángon, az olajon kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük, a muffintepsit kikenjük a vajjal vagy margarinnal. A liszteket összekeverjük a sütőporral, meg a sóval. A kihűlt zöldségekhez (amit beleöntöttünk egy tálba) hozzáadjuk a tejet, tojásokat és a sűrített paradicsomot, összekeverjük.
  3. A nedves hozzávalókat beleöntjük a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, és a kockára vágott feta sajtot, meg olívabogyót óvatosan beleforgatjuk.
  4. Belekanalazzuk a muffintepsibe, és megsütjük, vagy amíg egy kicsit megpirul. Hagyjuk hűlni a tepsiben 5 percig, majd tortarácsra kiszedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése