Keresés a blogban

2011. október 6., csütörtök

Arab kávétorta


Elkészítés:
25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag Váncza-sütőport, egy kanál lisztet és legvégül a hat tojás fehérjének kemény habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük, és kihűlés után két rétegre éles késsel átvágjuk. Töltelékek és átvonó: 15 deka porcukrot 8 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral és két deci tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük, időközben hozzáadva 2 evőkanál erős feketekávét és 1/2 szelet főzőcsokoládét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése