Keresés a blogban

2011. október 15., szombat

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás)


Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika
1 kg padlizsán
4 dl olaj
1 fej fokhagyma

cukor
ecet ízlés szerint

Elkészítés::
A padlizsánt addig sütöm a forró sütıben, amíg a héja megfeketedik, majd
fakéssel vagy mőanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak
annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom,
majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig
fızöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom,
és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított
és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett
kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék
olajból és légmentesen lekötöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése