Hozzávalók::
2 evıkanál szárított áfonyabogyó
(gyógynövényboltban kapható),
2 alma,
2 dl majonéz,
1 dl tejszín,
1 dl vörösbor,
2 szem összetört szegfőszeg,
mustár, cukor,
só és őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítés::
A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sőrő pépes lesz. Ha
kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt
almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a
tejszínből vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a
hőtőszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése