Keresés a blogban

2011. október 21., péntek

Sütőtök krémleves baconchipsszel



Hozzávalók (4 főre):

  • 1 db sütőtök
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ételízesítő
  • 8 szelet feketeerdő sonka, vagy bacon
  • bors
  • olívaolaj



Elkészítés:

  1. A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük.
  2. A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét).
  3. Amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkockázott tököt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal.
  5. Főzzük addig, amíg a tök megpuhul.
  6. Botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban).
  7. A sonkaszeleteket serpenyőben ropogósra sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése