Hozzávalók (4 főre):
- 1 db sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
- 8 szelet feketeerdő sonka, vagy bacon
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük.
- A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét).
- Amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkockázott tököt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal.
- Főzzük addig, amíg a tök megpuhul.
- Botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban).
- A sonkaszeleteket serpenyőben ropogósra sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése